SIMON CHANG / DELAVNICA #2 / MED SRAJCO IN KOŽO

5. NOVEMBER 2021 - KONEC FEBRUARJA 2022

Po uspešno izvedeni delavnici Osebni prostor / Personal Space, ki smo jo v galeriji pod vodstvom Simona Changa izvedli jeseni 2020, vas vabimo, da se prijavite na novo delavnico z naslovom "Med srajco in kožo".

 

Prijave: tina.deu@galerijafotografija.si

Cena: 230 eur (22% ddv vključen)

Udeležencem Simonove prejšnje delavnice nudimo 10% popust. 

 

O delavnici

 

Henri Cartier-Bresson je o tem, kako upodobiti globino in kompleksnost človeškega duha nekoč dejal: "potruditi se moraš, da fotoaparat spraviš med kožo in srajco te osebe." Metafora je izredno slikovita. V umetniških šolah ne učijo, kako do svojega portretiranca pristopiti s sočutjem. Fotografska delavnica "Med srajco in kožo" bo poskušala pokazati, kako se približati upodobljencem in jih upodobiti čim bolj avtentično. Razvili bomo lastne metode opazovanja ljudi okoli sebe, ki so lahko izredno zanimivi. Ena izmed prednosti delavnice je tudi, da imajo udeleženci priložnost razstavljati in deliti svoje delo - Simon navdušeno pričakuje nove načine postavitev končanih del, ki bodo pripovedovali posamezne osebne zgodbe. 

 

Delavnica “Med srajco in kožo” bo udeležencem pomagala, da se osredotočijo svoje fotografsko delo, se naučijo organizirati svojo pripoved ali zgodbo ter udeležence spodbudila, da uporabljajo različne načine editiranja. Poiskali bomo najbolj svojstven karakter vsakega upodobljenca ali zgodbe, najbolj ganljive detajle, raziskali, kako različni elementi pripovedovanja delujejo drug na drugega in katere je smiselno razširiti. Kako lahko z različnimi mediji, npr. razstavo, fotoknjigo, zinom, najbolje uporabimo lastnosti vsakega izmed njih, da povemo najbolj iskreno zgodbo? Samim sebi moramo dati priložnost, da uporabimo nove metode in pristope, ko smo na ustvarjalnem popotovanju potencialno polnem presenečenj. 

 

Februarja 2022 bo ob zaključku delavnice "Med srajco in kožo" organizirana pop-up razstava v Galeriji Fotografiji. To bo priložnost, da svoje foto zgodbe razstavite in delite z javnostjo. 

 

Kratek plan dela in urnik delavnice

 

#01

05.11.2021 , 17.00 - 20.00 

Osnovne informacije o delavnici Med srajco in kožo / pregled portfeljev in izdelkov s prejšnje delavnice / potek dela delavnice (+ vaja za domačo nalogo) 

 

#02

19.11.2021 , 17.00 - 20.00 

Editiranje 01 / Identiteta foto zgodbe / Okviren izbor fotozgodb / Primeri / Skupinska diskusija (+ vaja za domačo nalogo)

 

 #03

10.12.2021, 17.00 - 20.00

Editiranje 02 / Vaš samosvoj pristop k zgodbi / Okviren izbor fotozgodb / Primeri / Skupinska diskusija (+ vaja za domačo nalogo)

 

#04

Januar 2022 

 Editiranje 03 / Alternativni pogledi na pripovedovanje vaših fotozgodb / Dodelanje izbora / Skupinska diskusija (+ vaja za domačo nalogo)


#05

Januar ali Februar 2022

Editiranje 04 / Iskanje lastnega izraza skozi fotografsko razstavo (instalacijo) / Potrditev končnega izbora / Skupinska diskusija


#06

Februar 2022

Končna predstavitev (pop-up razstava v Galeriji Fotografiji) 

 

Prijave: tina.deu@galerijafotografija.si
Cena: 
230 eur (DDV/VAT všt.)

Udeležencem Simonove prejšnje delavnice nudimo 10% popust. 

   

 

O Simonu Changu

 

Simon Chang je bil rojen v Taipeiu na Tajvanu leta 1978. 

Kot dokumentarni fotograf živi in dela v Evropi od leta 2003, s poudarkom na zgodbah o ljudeh, katerih glas je redko slišan, skupnostih, ki jih obča družba ignorira, o duševnih motnjah v regijah nekdanjega konflikta, itd. Kmalu po tem, ko je diplomiral na oddelku za komukacijsko umetnost na univerzi Fu-Jen Catholic University in Taipei, se je preselil v Prago na Češko ter leta 2004 nadaljeval študij na praški FAMU (Film and Television Academy of the Performing Arts). Od leta 2010 živi v Ljubljani.

Simon je prejemnik številnih nagrad Slovenia Press Photo v kategoriji najboljša zgodba (ljudje/šport) v letih 2011, 2012 in 2015. Prejel pa je tudi nagrado Kaoshuing in dvakrat nagrado Golden Tripod, dve izmed najbolj prestižnih nagrad za sodobno umetnost in založništvo na Tajvanu (2011, 2018 in 2020). Njegova dela so bila razstavljena v muzejih in galerijah v Evropi in Aziji, med drugim v muzeju Reina Sofia v Madridu (Španija), National Centre for Contemporary Arts v Moskvi (Rusija), Cankarjevem domu v Ljubljani (Slovenija), Balassijevem inštitutu - Collegium Hungaricum Berlin (Nemčija), Trieste Contemporanea (Italija), Taipei Fine Arts Museum (Tajvan), National Art Museum Beijing (Kitajska), itd. 

October 11, 2021