Predstavitev projekta in pogovor: Bojan Brecelj / Jaz sem – Benetke-Kjoto-Benetke

Torek, 23. april 2024, ob 17.30
Vabljeni, da se nam pridružite na predstavitvi projekta Bojana Breclja JAZ SEM – Benetke-Kjoto-Benetkev katerem umetnik predstavlja zbirko fotografij, ki so nastale v Benetkah in Kjotu in jih je subtilno združil v novo in samosvojo vizualno pripoved.
 
Predstavitev bo spremljal pogovor z umetnikom, ki se bo v Galeriji Fotografija odvil v torek, 23. aprila, ob 17.30, moderirala pa ga bo direktorica Galerije Fotografije Barbara Čeferin.
 
JAZ SEM – Benetke-Kjoto-Benetke (2023)
???? Zbirka 36 fotografij, 13 x 20 cm, v škatli
???? Edicija 30, podpisana in oštevilčena, s potrdilom in knjižico
???? Dvakrat osvetljeni filmi, natisnjeni s pigmentnim tiskom na arhivski papir (120, Leica, B&W in C-41; Hahnemuhle Photo Rag 308; Epson UltraChrome Pro Ink)
???? Avtor edicije in oblikovalec: Primož Pislak
 
Prvih 15 škatel iz serije 30 bo na voljo za nakup po ceni 720 EUR.
 
Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!
»Krasni novi svet,
 
v torbi zavoj nerazvitih filmov. In ko dočakam čudež, glede katerega nimam pričakovanj, zdaj, ko so fotografije pred mano, sem raznežen.
 
Preplet in spoj me nagovarjata, lepo je. Nagovoril sem svet čudežnega sožitja, povezanosti, soodvisnosti, in dobil odtis, odtise nepojmljivih razsežnosti. Ne da se jih spraviti v pojme. So izven časovnih razsežnosti, ker so prekrivajoče se fotografije posnete v različnih trenutkih. Običajno fotografija razkriva sinhronost 'istega' trenutnega, I AM je pa brezčasen.« – Bojan Brecelj
 
April 16, 2024