Pogovor ob izdaji nove knjige Nika Erika Neubauerja Kje je After?

Torek, 18. april, ob 18.00
Ob izdaji nove knjige Kje je after? Nika Erika Neubauerja, ki spremlja otvoritev prihajajoče istoimenske razstave v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije, vas vljudno vabimo na predstavitev knjige in pogovor z avtorjem, ki bo potekala v torek, 18. aprila, ob 18.00 v Galeriji Fotografija.
 
Knjigo bodo poleg avtorja predstavili še kustosinja razstave Tina Fortič Jakopičgrafični oblikovalec Emil Kozole (Ljudje) in umetnostna zgodovinarka Hana Čeferin, ki bo pogovor moderirala.
 
Kot je zapisala Tina Fortič Jakopič v spremnem besedilu knjige, je serija protestnih fotografij Nika Erika Neubauerja sprva nastajala spontano, nato pa je v luči vedno večjega vsebinskega strukturiranja protestov prerasla v obsežno zbirko podob, ki danes predstavljajo ne le sistematičen arhiv dogajanja, temveč samonikel pristop k žanru reportažno-dokumentarne fotografije. Prav protestna fotografija ima neredko ključno vlogo pri oblikovanju kolektivne pripovedi o specifičnem protestnem gibanju, zato v določenih primerih fotografija protestov prehaja iz beleženja v komentar in interpretacijo tiste osebe, ki stoji za objektivom.
 
Knjigo bo na predstavitvi mogoče kupiti po ceni 35 EUR.
 
Vljudno vabljeni!
 
 

Dogodek je organiziran s podporo Javne agencije za knjigo RS.

April 11, 2023