Mentorski program »ena na ena« s Simonom Changom (2022–2023)

fotografska delavnica Med kožo in srajco #003

Iščete mentorja, ki bi bil vam pomagal pri razvijanju dolgoročnega osebnega projekta?

Vam bi koristile redne povratne informacije in konstruktivne kritike s strani profesionalnih fotografov in galerijskih kustosov? Bi radi vedeli več o knjižnem založništvu ali pa že urejate fotografski projekt in si ga želite izdati v obliki knjige? Pogrešate podporo podobno misleče kreativne skupnosti?

Tretja delavnica, pri kateri va galeriji ponovno sodelujemo s Simonom Changom, je osnovana kot Mentorski program »ena na ena« s Simonom Changom (2022–2023). Glavni namen šestmesečnega programa je razvijanje osebnih ali redakcijskih projektov pod mentorstvom priznanega fotografa tajvanskih korenin Simona Changa, ki že več kot deset let živi in deluje v Sloveniji.

 

 

Mentorski program »ena na ena« s Simonom Changom (2022–2023) nudi:

 

6 srečanj ena na ena (šest zasebnih enournih srečanj oz. fotografskih delavnic z mentorjem) ter

3 skupinske delavnice (uvodno delavnico med novembrom in decembrom 2022, med izvajanjem ter zaključno skupinsko delavnico in predstavitev projektov maja 2023).

Glavni namen tokratne delavnice je udeležence spodbuditi, da svoje delovanje na področju fotografije popeljejo še stopničko više in svoj projekt ob zaključku mentorskega programa v maju 2023 predstavijo skupini izbranih poznavalcev s področja fotografije (kustosi, založniki in fotografi), od katerih bodo prejeli konstruktivne komentarje in navdihujoče usmeritve za nadaljnje korake.

 

Komu je mentorski program namenjen?

Mentorski program je namenjen tako tistim, ki šele začenjate svojo pot v svet fotografije, bodisi profesionalno ali ljubiteljsko kot tudi že uveljavljenim fotografom, ki si želite pripraviti, dopolniti in oblikovati svoje delo v zaključeno celoto ter ga pripraviti za različne možnosti distribucije. Tekom šestih mesecev mentorskega programa boste udeleženci prejeli povratne informacije ne le od fotografa Simona Changa, temveč tudi s strani gostujočih profesionalcev. Obenem boste s pomočjo mentorja oblikovali in razvili svoja teoretična in estetska interesna polja, prejeli nasvete s področja urejanja ter spoznali nove načine dela izven vaše dosedanje rutine in cone udobja.

 

Program ponuja:

- mentoriranje pri oblikovanju izbranega dela v zaključeno celoto in pripravo na raznolike možnosti distribucije,

- usmerjanje vaših teoretskih in estetskih zanimanj

- spodbudno podporo skupine podobno mislečih posameznikov, ki pri samostojnem fotografskem delu pogosto umanjka; na prejšnjih delavnicah smo z veseljem spremljali, kako so skupine ostale povezane in so se posamezniki pri svojem delu podpirali tudi po zaključku skupnega dela,

- osebni pristop mentorja Simona Changa, ki se bo posvetil vašim izzivom, prizadevanjem in željam ter vas usmerjal pri pripravi predstavitve in potencialnih končnih izdelkov,

- predstavitev vašega dela skupini profesionalcev, ki delujejo na področju fotografije, ter njihov odziv, praktične komentarje in spodbudne nasvete.

 

Časovnica

Med novembrom in decembrom 2022 se bo skupina sestala na skupnem uvodnem srečanju, na katerem bo imel vsak posameznik možnost predstaviti svoj projekt ter želje in pričakovanja glede mentorske delavnice.

Med novembrom 2022 in aprilom 2023 se bo vsak udeleženec ob predhodnem dogovoru šestkrat sestal z mentorjem Simonom Changom ter imel priložnost za srečanje s skupino vabljenih profesionalcev.

Na zaključnem srečanju maja 2023 bo potekala tudi predstavitev projektov.

 

Informacije o delavnici:

- največ 15 udeležencev
- vsak udeleženec bo deležen 6 individualnih ur in 3 skupinskih srečanj
- cena programa je 480 eur (zgodnje prijave 430 eur, do 20.10.2022). V ceno je vključen ddv.
- pri polni ceni programa nudimo plačilo na tri obroke 
- udeležencem prejšnjih delavnic v galeriji nudimo 10% popust (popusti se ne seštevajo)
- možna je tudi udeležba online (če morda bivate daljše obdobje v tujini)

- BONUS: galerija nudi udeležencem delavnice v času trajanja programa 10% popust pri nakupu v galerijski knjigarni (velja samo za knjige).

 

Prijave:

tina.deu@galerijafotografija.si


Rok za prijavo je 18.11.2022

Delavnica je organizirana s podporo Javne agencije za knjigo RS.

October 11, 2022