Pogovor in predstavitev knjige NIKA ERIKA NEUBAUERJA, Ko greš na jug, vedno jokaš dvakrat

SPREMLJAJOČI DOGODEK OB RAZSTAVI NIKA ERIKA NEUBAUERJA, Ko greš na jug, vendo jokaš dvakrat
10.9.2021 ob 18h
Pogovor med fotografom Nikom Erikom Neubauerjem in profesorjem Antoniom Rollom bo vodil novinar Lenart Kučić.
Profesor Antonio Rollo
Pionir net arta (oznaka net.art se nanaša na umetnike, ki so na področju internetne umetnosti delovali med leti 1990 in 2000). Teoretik in umetnik novih elektronskih medijev in profesor digitalne tehnologije na Akademiji za likovno umetnost v Bariju. Leta 1999 je iz umetne inteligence in glasbe diplomiral na Fakulteti za informacijske vede Univerze v Torinu. Je soustvarjalec projekta Projekt Island.8081.com. Leta 2006 se je preselil v Los Angeles in postal podpredsednik Hell.com.
Po vrnitvi v Italijo je leta 2007 v Salentu postal umetniški direktor festivala Stream Fest, prvega mednarodnega festivala novih medijev.
Lenart Kučić
Novinar neodvisnega in neprofitnega medija podcrto.si, predavatelj in voditelj podkastov na mreži Marsowci ter sourednik spletne revije Disenz. Deset let je bil novinar in kolumnist Sobotne priloge Dela. Novinarsko se je izpopolnjeval na londonskem Guardianu, študijsko pa na londonski univerzi Goldsmiths, kjer je tudi magistriral (z odliko). Novinarske in raziskovalne teme išče na presečišču tehnologije, medijev in družbe. Večino besedil je napisal za Sobotno prilogo Dela ter druge publikacije – knjige in zbornike. Ker verjame, da novinarji niso samo uslužbenci medijskih podjetij, dejavno spoznava nove medijske platforme, javno nastopa in sodeluje s študenti. Je soustanovitelj mreže podkastov Marsowci, kjer skupaj s sodelavci pripravlja oddaji o branju in fotografiji, s katero se družita že od osnovne šole. Je član uredništva revije Fotografija in Razpotja, več let je bil član uredništva Medijske preže, med študijem pa so izdajali in urejali študentski časopis Zofa. Živi in dela v Ljubljani.
 
September 7, 2021