The STARTING POINTS project

V četrtek, 1. 12. 2022, vas vabimo, da se nam med 16. in 19. uro pridružite na otvoritvi prve razstave iz cikla Izhodišča, s katero se bo predstavila mlada fotografinja Iva Suhadolnik Gregorin.

S projektom Izhodišča, ki ga podpira Javna agencija za knjigo RS, bomo dvakrat na leto predstavljali mlade umetnice in umetnike, ki šele začenjajo svoje samostojne umetniške poti, ter jim omogočili razstavo v galerijski knjigarni in srečanje z galerijsko prodajo umetnosti.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Galerija Fotografija odpira svoja vrata tudi mlajšim ustvarjalcem in ustvarjalkam ter jim ponuja možnost za manjšo razstavo v galerijski knjigarni, predstavitev svojega dela širši javnosti in prvo srečanje s produkcijo in prodajo svojih del. K sodelovanju vabimo mlade umetnike/ce, ki fotografijo uporabljajo kot del svoje umetniške prakse.


Projekt Izhodišča je zastavljen kot večletni razstavni projekt, ki dvakrat na leto predstavi izbranega/o mladega/o umetnika/co in mu/ji omogoči razstavo ter srečanje z galerijsko prodajo fotografij. Razširiti želimo zavedanje o umetniškem delovanju znotraj fotografije in na umetnostnem trgu. Med mladimi želimo spodbuditi predvsem razmišljanje o načinu tiska, omejitvah serij, cenitvi lastnega dela, ter možnostih kreativne predstavitve v galeriji.


Izbrana/i umetnika/ci bosta v galeriji predstavljena/i decembra 2022.


Prijave so odprte za vse, ki jih zanima tovrstno sodelovanje.


KDO SE LAHKO PRIJAVI?
- Ustvarjalci in ustvarjalke, ki v svoji praksi na različne načine uporabljajo fotografijo.
- Mlajši (do 26 let) in / ali neuveljavljeni (svojih del še niso samostojno razstavljali)


KAJ POSLATI?
Portfolio v pdf formatu, ki vsebuje: 

- kratka biografija, kontakt, povezave na spletne platforme (Instagram, spletna stran, idr.)
- hi-res fotografije del, ki jih želite predstaviti (300 dpi, 2000 px po krajši stranici, format JPG, med 5 in 15 fotografij)
- Fotografije naj bodo poimenovane: priimek_naslov dela_letnica_mere

Izmed avtorjev vseh prispelih portfeljev bomo izbrali dva, ki bosta povabljena k razstavnemu projektu v Galeriji Fotografiji. Izbranima umetnikoma bo ponujena finančna pomoč za produkcijo del in predstavitvene zloženke. Dela bodo v času razstave naprodaj v Galeriji Fotografiji.


POŠLJI NA: hana.ceferin@galerijafotografija.si


ROK ODDAJE
30. 10. 2022

 

 

Dogodek je organiziran s podporo Javne agencije za knjigo RS.

October 18, 2022