Walter Carone

Walter Carone se je za fotografa izučil pri svojem očetu, Italijanu, ki se je izselil v Cannes, kjer je odprl foto-atelje za ohceti, birme in druge praznične prilike.
1945 je odšel iskat srečo v Pariz, opremljen s fotoaparatom in nekaj filmi. Začel je pri različnih revijah (Ciné-vie, Elle, France-Dimanche, Point de vue), odprlo pa se mu je pri Paris Matchu, ki je začel izhajajati 1949. Treba je reči, da je imel Match za časa svojih legendarnih začetkov kaj malo skupnega z današnjim istoimenskim rumenim tednikom. Njegovo geslo je bilo Le poids des mots, le choc des photos (teža besede in udarec fotografije) inpred razmahom televizije so bile njegove fotoreportaže skoraj edina dostopna ilustracija aktualnih dogajanj. Walter Carone jih je posnel poprečno po 200 na leto, pri reviji je bil najprej fotoreporter, nato urednik fotografije in končno pomočnik glavnega urednika.
Konec 60-ih je želel svoj talent in znanje dati na razpolago ljubiteljem fotografije. Osnoval je najprej revijo Photo, kasneje pa se Photo Journal, in je avtor številnih priročnikov za foto-amaterje.
2019 © GALERIJA FOTOGRAFIJA