Košarica

Pretekle delavnice

Ulična fotografija – Manca Juvan

By 25. 5. 2019 17 septembra, 2019 No Comments

Manca Juvan
Ulična fotografija

30.05.2019
3 dni / 12h
150 eur / DDV vključen
10

Na 3-dnevni intenzivni delavnici bomo raziskovali področje tako imenovane ulične fotografije. Da bi lažje razumeli pojem, bomo na našem prvem skupnem srečanju pričeli z razmislekom kaj ulična fotografija ni, in si ogledali delo nekaterih najboljših mojstrov ne tem področju.
Več infoPrijava

Na 3-dnevni intenzivni delavnici bomo raziskovali področje tako imenovane ulične fotografije. Da bi lažje razumeli pojem, bomo na našem prvem skupnem srečanju pričeli z razmislekom kaj ulična fotografija ni, in si ogledali delo nekaterih najboljših mojstrov ne tem področju. Nadaljevali bomo s feedbackom primerkov vašega dosedanjega dela s področja (do 3 najboljše fotografije) in načrtovali naše delo na terenu, kjer bo naše osnovno vodilo v sozvočju s pristopom slavnega Elliota Erwitta, ki pravi, da je zanj fotografija “umetnost opazovanja pri čemer gre za to, da v običajnem okolju najdeš nekaj zanimivega… Spoznal sem, da ima malo opravka s tem kaj vidiš, ampak predvsem s tem kako to vidiš.” Zadnji dan bomo posneto gradivo pregledali, izbrali najboljše fotografije in jih v prezentaciji tudi analizirali. Seveda lahko pričakujete, da bodo komentarji in diskusija ob tem šli dlje od običajnih “lep posnetek” in “s katerim fotoaparatom si to posnel”.

Delavnica bo polna proniciljivih napotkov, ki vam bodo pomagali kako narediti boljše – bolj pripovedne in vizualno atraktivne – ulične fotografije in tako postati boljši fotografi.

Delavnica bo izvedena med 30. 5. in 1. 6. v prostorih Galerije Fotografije v Ljubljani in na terenu.

Tečaj bo izveden v primeru zadostnega števila prijav.

 

Predmetnik:
1. DAN (4h) / prezentacija, predstavitev dosedanjega dela in feedback
2. DAN (4h) / teren s koristnimi praktičnimi napotki
3. DAN (4h) / editing, prezentacija, feedback

Za udeležbo na tečaju potrebujete:
–    prenosni računalnik
–    fotografski aparat (digitalni)

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.