Košarica

Pretekle delavnice

»Tvoja fotografska identiteta.« Drugič.

By 12. 4. 2013 16 maja, 2019 No Comments

Diana Lui
»Tvoja fotografska identiteta.« Drugič.

12.04.2013
3 dni
170
10

Diana Lui, mednarodno delujoča umetnica in fotografinja s petnajst letnimi izkušnjami na področju vodenja fotografskih delavnic po vsem svetu kakor npr. v okviru Les Recontres d’Arles , bo udeležence vodila k odkrivanju in definiranju njihove fotografske identitete. Dinamična, kreativna in učinkovita analiza podob Lui-jeve se prilagaja temam, osebnostim in značilnostim projekta vsakega od udeležencev, z njeno pomočjo pa bodo udeleženci pridobili še več samozavesti in vpogleda v lastno fotografsko evolucijo
Več infoPrijava

Fotografska delavnica z Diano Lui

Opogumljeni z uspešno izvedeno delavnico v novembru 2012, smo se odločili da aprila 2013 nadaljujemo.

Delo na delavnici je zasnovano tako, da je zanimivo tako za tiste, ki se je boste udeležili prvič kot tudi za tiste, ki želite nadaljevati svojo izkušnjo s prve delavnice.

Petek, 12. 4. 2013: 17h ali 18h – 21h

Sobota, 13. 4. 2013: 9h30 – 19h (odmor za kosilo 12h30 – 14h)

Nedelja,14. 4. 2013: 9h30 – 19h (odmor za kosilo 12h30 – 14h)

Diana Lui, mednarodno delujoča umetnica in fotografinja s petnajst letnimi izkušnjami na področju vodenja fotografskih delavnic po vsem svetu kakor npr. v okviru Les Recontres d’Arles , bo udeležence vodila k odkrivanju in definiranju njihove fotografske identitete. Dinamična, kreativna in učinkovita analiza podob Lui-jeve se prilagaja temam, osebnostim in značilnostim projekta vsakega od udeležencev, z njeno pomočjo pa bodo udeleženci pridobili še več samozavesti in vpogleda v lastno fotografsko evolucijo.

Udeleženci delavnice se bodo naučili interpretiranja podob in konstruiranja koherentnih fotografskih serij za njihove lastne projekte in potrebe. Kako uvrstiti podobe v vizualni kontekst, najsi bo to zgodovinski ali tematski upoštevajoč profesionalni svet (tisk, agencije, galerije, izdajanje knjig, izobraževanje in osebni/umetniški pristop).

Fotografiranje v času delavnice: za vse tiste, ki želite v času delavnice delati na svojem fotografskem projektu, se boste v petek na prvem srečanju z Diano Lui posvetovali o vaši ideji ter oblikovali in dobili nasvete glede tehnične in konceptualne izpeljave projekta. V drugem in tretjem dnevu poteka delavnice boste skupaj pregledali nastalo ter izoblikovali koherentno serijo fotografij.

Za tiste, ki se delavnice udeležujete ponovno. V okviru te delavnice bodo udeleženci razvijali svoj fotografski opus na podlagi novih del, nastalih v zadnjih mesecih. Prav tako lahko tokrat prinesete vse tisto, kar že nekaj časa zaprašeno leži nekje in čaka, da je ponovno odkrito.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.
Število udeležencev: največ 12 udeležencev

Namenjena: profesionalnim fotografom in umetnikom, študentom fotografije in umetnosti, strastnim fotografskim začetnikom, ki stremijo po znanju o fotografiji in umetnosti

Udeleženci morajo na prvi dan delavnice s seboj imeti:
– 40-80 fotografij na osebo ali prenosni računalnik z izbranimi fotografijami ali svoj portfolijo ali izdane knjige, osnutek za fotografsko knjigo ali knjigo umetnika
– lahko si pomagate tudi s diktafonom, prenosnikom etc. za snemanje pomembnih diskusij na delavnici
-prenosni računalnik

Za ostala dva dneva delavnice pripravite preostale fotografije, ki bi jih želeli pokazati, prosim naredite svoj izbor fotografij že pred delavnico.

 

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.