Košarica

Novice

Tvoja fotografska identiteta

By 23. 11. 2012 20 novembra, 2019 No Comments

Fotografska delavnica z Diano Lui

Nekaj dni pred otvoritvijo svoje razstave v Galeriji Fotografiji z naslovom Onkraj ženskosti bo avtorica Diana Lui, mednarodno uveljavljena umetnica in fotografinja s petnajstletnimi izkušnjami z vodenjem fotografskih delavnic (kot npr. v okviru Les Recontres d’Arles), v prostorih galerije izvedla fotografsko delavnico in udeležence vodila k odkrivanju in definiranju njihove fotografske identitete /sloga.
Dinamična, kreativna in učinkovita analiza podob Luijeve se prilagaja temam, osebnostim in značilnostim projekta vsakega posameznega udeleženca. Z njeno pomočjo bodo tako udeleženci delavnice pridobili še več samozavesti in vpogleda v lasten fotografski razvoj in poglobili svoje znanje.

Diana Lui je umetnica, fotografinja in filmarka, ki deluje med Evropo, Severno Afriko, Združenimi državami in Azijo. Mojstrica velikoformatnega fotoaparata (8×10”) razvija dolgoročne umetniške projekte. »Intimni portreti«, projekt, ki se osredotoča na današnje »hibridne generacije novih nomadov, ki so izgubili svoje korenine zaradi posledic globalizacijskih tokov«, je avtorica pričela pred dvajsetimi leti in ga nadaljuje še danes. V zgodovini fotografije lahko delo Diane Lui primerjamo s portreti Augusta Sanderja. Skupna lastnost njunih črno-belih portretov sta subtilnost in realizem, Lui-jeva pa Sanderjevo objektivnost nadgradi z lirično in senzibilno interpretacijo. Harmonična kombinacija moške objektivnosti z žensko liričnostjo uvršča njeno delo med edinstvena v sodobni umetniški fotografiji.

Njen najnovejši projekt raziskuje tančico in njeno univerzalno semantiko v Evropi, na Orientu in v Aziji. Monumentalni portreti ljudi, narave in dreves Diane Lui se nahajajo v nekaterih najprestižnejših muzejskih zbirkah na svetu: Guangdong Museum of Art, Shanghai Art Museum, Fototeca de Monterrey, Mexico, Museo de Bellas Artes Caracas v Venezueli, Musée de la Photographie de Charleroi, etc.
Njena umetnostna in fotografska izobrazba ji omogočata ustvarjalnost v različnih medijih. V zadnjih letih je ustvarjala tudi instalacije, in-situ postavitve v muzejih ter na kulturno-zgodovinskih prizoriščih na prostem.

Potek delavnice
Petek, 23. 11. 2012: 17h – 21h
Sobota, 24. 11. 2012: 9.30 – 19h (odmor za kosilo 12.30 – 14h)
Nedelja, 25. 11. 2012: 9.30 – 19h (odmor za kosilo 12.30 – 14h)

Udeleženci delavnice se bodo naučili interpretiranja podob in konstruiranja koherentnih fotografskih serij za njihove lastne projekte in potrebe, kako uvrstiti podobe v vizualni kontekst, najsi bo to zgodovinski ali tematski upoštevajoč profesionalni svet (tisk, agencije, galerije, izdajanje knjig, izobraževanje…) in osebni/umetniški pristop.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.
Število udeležencev je omejeno na največ 12 oseb.

Namenjena je : profesionalnim fotografom in umetnikom, študentom fotografije in umetnosti, strastnim fotografskim začetnikom, ki si želijo znanja o fotografiji in umetnosti

Vsak udeleženec mora prvi dan delavnice s seboj prinesti:

– 40 do 80 fotografij ali prenosni računalnik z izbranimi fotografijami ali svoj portfolijo, izdane knjige, osnutek za fotografsko knjigo ali knjigo umetnika
– beležnico ali diktafon za beleženje pomembnih diskusij na delavnici
-prenosni računalnik

Za ostala dva dneva delavnice pripravite ostale fotografije, ki bi jih želeli pokazati. Pomembno je, da naredite svoj izbor fotografij že pred delavnico.

Cena delavnice: 170,00 eur (z DDV)

KER JE ŠTEVILO MEST OMEJENO, PRIJAVE SPREJEMAMO NA E-NASLOV: INFO@GALERIJAFOTOGRAFIJA.SI ALI V GALERIJI DO 10.11. 2012 OZIROMA DO ZASEDBE PROSTIH MEST.