Ballenesque Roger Ballen: A Retrospective

67,00

Roger Ballen

Roger Ballen je najbolj znan po svojih psihološko močnih in večplastnih fotografijah, ki se gibljejo med slikanjem, risanjem, instalacijo in fotografijo. Ballenesque je prva obsežna retrospektiva njegovega dela.

Ballenesque, razdeljena na štiri dele, bralce popelje na kronološko potovanje skozi Ballenov celoten opus, ki vključuje tako ikonične podobe kot predhodno neobjavljena dela. Prvi del raziskuje Ballenove formativne umetniške vplive in njegovo kasnejše ponovno odkrivanje otroštva skozi fotografijo, ki je doseglo vrh v njegovi prvi objavljeni monografiji, Boyhood, iz leta 1979. V drugem delu je prikazano obdobje med leti 1980 in 2000, v katerem je izdal svojo ključno monografijo Outland. Tretji del pokriva obdobje med leti 2000 in 2013, ko je Ballen dosegel svetovno prepoznavnost in se je njegovo delo začelo v celoti odmikati od portretiranja. Nazadnje, v četrtem delu, Ballen reflektira svojo kariero.

Z več kot 300 fotografijami in z uvodom Roberta JC Younga, knjiga ponuja nov način razumevanja Ballenovega dela za tiste, ki že sledijo njegovi karieri, in izčrpen, celovit uvod za tiste, ki se prvič srečujejo z njegovimi presenetljivimi fotografijami.

Kategorija:

Opis

Jezik: angleščina
Velikost: 32,3 x 31 cm, 336 strani
Vezava: trda
Založnik: Thames&Hudson, 2017

 

 

Več informacij

Teža 3133 g
Dimenzije 30 × 310 × 323 mm
Avtor

Založba