Košarica

Novice

Predstavitev dveh novih knjig Dragana Arriglerja: Studijska in reklamna fotografija in Mehovka

By 11. 10. 2016 15 maja, 2019 No Comments
Predstavitev dveh novih knjig Dragana Arriglerja: Studijska in reklamna fotografija in Mehovka

Dragan Arrigler bo v sredo, 12. oktobra ob 18. uri predstavil svojo najnovejšo knjigo “Studijska in reklamna fotografija” in “Mehovka”, ki je na Oddelku za fotografijo VIST izšla pred časom.

Obe knjigi sta namenjeni tistim, ki se s fotografijo ukvarjate profesionalno ali ljubiteljsko in sta eni redkih učbenikov o fotografiji v slovenskem prostoru.

MEHOVKA prinaša vpogled v fotografsko tehniko, s kakršno se je pred stoletjem in pol pravzaprav vse začelo in ki modernizirana še danes deluje predvsem v komercialni sudijski sceni. Knjiga nudi pogled v osnove tehnike fotografije in je na ta način temelj za razumevanje analogne fotografije, pa tudi modernih digitalnih fotoaparatov 21. stoletja. Publikacija odgovarja na številna vprašanja s področja teorije in prakse fotografiranja. Obsega 50 strani besedila s številnimi fotografijami in pojasnjevalnimi skicami ter ilustracijami.

Redna cena je 25,90 €, za študente VIST samo 16 €.

STUDIJSKA REKLAMNA FOTOGRAFIJA obravnava tehnike osvetljevanja pri studijski komercialni fotografiji, razen tega pa še kup trikov pri takem delu in nasploh omogoča poglobljeno znanje o komercialni fotografiji, o odnosih fotografa z naročniki in ne nazadnje tudi o težavah, ki pri tem nastajajo.
Knjiga obsega 106 strani s številnimi fotografijami, pojasnili in primeri iz 30 letne prakse avtorja.

Redna cena je 29,90 €, za študente VIST samo 18 €.

Obe publikaciji lahko kupite  v galeriji in referatu VIST.