Košarica

Pretekle delavnice

POČITNIŠKA DELAVNICA ZA OTROKE Z MANCO JUVAN

By 5. 6. 2018 11 junija, 2019 No Comments

Manca Juvan
Počitniška delavnica za otroke

2.06.2018
4 dni / 16h
130
10

Galerija Fotografija v sodelovanju s priznano fotografinjo Manco Juvan organizira fotografsko delavnico, ki povezuje pismenost in fotografijo. Namenjena je otrokom, ki se navdušujejo nad fotografijo in so stari med deset in štirinajst let. Gre za to, da otroci skozi procese ‘branja’ fotografij, risanja, pisanja in fotografiranja komunicirajo v fotografskem jeziku in ob tem izražajo sebe, izboljšujejo pisno in jezikovno znanje ter nasploh s tem dvigujejo nivo vizualne pismenosti. Na delavnici se bomo pogovarjali o fotografijah, njihovi sporočil
Več infoPrijava

Galerija Fotografija v sodelovanju s priznano fotografinjo Manco Juvan organizira fotografsko delavnico, ki povezuje pismenost in fotografijo. Namenjena je otrokom, ki se navdušujejo nad fotografijo in so stari med deset in štirinajst let.
Gre za to, da otroci skozi procese ‘branja’ fotografij, risanja, pisanja in fotografiranja komunicirajo v fotografskem jeziku in ob tem izražajo sebe, izboljšujejo pisno in jezikovno znanje ter nasploh s tem dvigujejo nivo vizualne pismenosti.
Na delavnici se bomo pogovarjali o fotografijah, njihovi sporočilnosti, fotografije bomo načrtovali, o njih pisali ter celoten proces zaključili s projekcijo nastalih del v galeriji. Na ta način bodo otroci v središču kreativnega procesa, ki bo gradil povezavo med njimi samimi ter glede na izbrano temo, tudi s širšo skupnostjo.

Delavnica zajema 15 ur in vsebuje predavanja in praktični del.

Predmetnik (vsak dan od 10. do 13. ure):
1 dan/ 3h Predstavitev mentorice in udeležencev (skozi fotografijo in besedo); uvod v estetiko in
»branje« fotografij.
2 dan/ 3h Pregled fotografij različnih žanrov, pogovor in predstavitev
osnove kompozicije kadriranju, perspektivi… in vplivov le-teh na sporočilnost fotografije; pogovor
o etiki fotografiranja; pregled osnov fotografske tehnike (čas, zaslonka, objektivi, ISO, WB,
osnovne funkcije na foto aparatu, uporaba bliskavice…)
3 dan / 3h Fotografiranje na terenu – teorija v praksi in začetek dela na izbrani temi
4 dan / 3h Fotografiranje na terenu
5 dan/ 3h Pregled, analiza fotografij udeležencev ter izbor za zaključno predstavitev

Za udeležbo na delavnici je potrebno:
zanimanje za fotografijo in fotografiranje
digitalni fotoaparat

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.