Košarica

Pretekle razstave

Metka Vergnion: Spiritualni vrt

By 5. 10. 2011 12 maja, 2019 No Comments

Metka Vergnion
Spiritualni vrt

5.10.2011 – 5.11.2011
19:00

Spiritualni vrt simbolizira prostor, kjer čutimo povezavo z energijami univerzalne zavesti in kjer vznikajo zasnove mnogih duhovnih poti. Vrata zavedanja se odpro, ko začutimo, da smo ponešeni v drugo dimenzijo in stopamo po poti spoznavanja svoje prave narave. V tem metafizičnem, kozmičnem vrtu najdemo zavetje v mirni kontemplaciji

Metka Vergnion
Spiritualni vrt

“Spiritualni vrt simbolizira prostor, kjer čutimo povezavo z energijami univerzalne zavesti in kjer vznikajo zasnove mnogih duhovnih poti. Vrata zavedanja se odpro, ko začutimo, da smo ponešeni v drugo dimenzijo in stopamo po poti spoznavanja svoje prave narave. V tem metafizičnem, kozmičnem vrtu najdemo zavetje v mirni kontemplaciji.

V seriji fotografij “Spiritualni vrt” sem želela ujeti čarobnost, v katero se potopim, ko se sprehajam skozi vrtove Kjota s fotoaparatom kot edinim spremljevalcem. To so trenutki, ko izgubim občutek za čas ob pogledu na neizmerno lepoto v vsej svoji enostavni kompleksnosti. Ko se izostrijo vsi čuti in se zdi, kot da bi me posedovale neke višje sile, poskušam fotografsko zabeležiti te občutke, vendar so to le vibracije svetlobe…”

Metka Vergnion

Metka Vergnion

Pomoč pri realizaciji razstave: