Košarica

Novice

METAMORPHOSIS

By 18. 12. 2013 16 maja, 2019 No Comments
METAMORPHOSIS

četrtek, 19. december 2013 ob 19. uri

PREDSTAVITEV DOBRODELNEGA FOTOGRAFSKEGA PROJEKTA NINE ĐUKIČ IN MARJANA KREBLJA

Zasvojenost je brezno, v katero lahko zdrsne vsakdo od nas ali naših bližnjih. Posameznika zasužnji psihično in fizično, tako da neprestano išče trenutne zadovoljitve, ki pa ga vsakicč znova potisnejo še bolj na rob družbe. Prekinitev zasvojenosti je velik korak in sprva povzroča hud duševni stres, vendar vodi k svobodnemu duhu.

Dobrodelni fotografski projekt Nine Dukič in Marjana Kreblja Metamorphosis v 12 fotografskih podobah ponazarja preobrazbo ujete duše k novi, svobodni identiteti. Prikazuje trpljenje, vzpone in padce, korake v prihodnost, zavračanje, sprejemanje, pogum in na koncu uspeh, novi “jaz”.
Gre za dušo človeka, ki pred svojimi odločitvami stoji gol in odvrže bremena preteklosti. Pripravljen je na preobrazbo.
Predstavitev serije fotografij je zasnovana kot koledar v obliki grafične mape, kjer je vsak list posebej vložen v skrbno izdelano mapo.

Na predstavitvi v Galeriji Fotografiji bosta avtorja projekta predstavila tudi posebno izdajo koledarja, namenjeno zbirateljem umetnosti in tistim, ki hočejo res samo najboljše. Gre za numerirano in podpisano omejeno serijo 25 ročno izdelanih map in najkvalitetnejšim tiskom na brezkislinski arhivski papir.

Dogodek poleg predstavitve projekta vključuje tudi krajše predavanje na temo akta in zgodovinskega pomena golote v umetnosti, ki je zvest indikator moralnega in političnega stanja družbe.

Namembnost zbranih sredstev
Pomemben del sredstev zbranih s prodajo koledarja je namenjen Društvu Up, ki nudi pomoč zasvojencem in njihovim svojcem, preostali del pa pokritju stroškov.

Cena standardne mape s koledarjem: 20 eur
Cena omejene izdaje: 200 eur

Pokrovitelj večera je Galerija Fotografija, celotni projekt pa poteka pod okriljem Zavoda za izobraževanje UMMI in podjetja Tehnoplast.