Košarica

Pretekle razstave

Marc Riboud, Izbrani pogledi

By 17. 5. 2018 12 maja, 2019 No Comments

Marc Riboud
Izbrani pogledi

29.05.2018 – 15.09.2018
18.30

Marc Riboud, Izbrani pogledi Pred osmimi leti, ob začetku našega sodelovanja z Marcom Riboudjem, smo v galeriji predstavili dva sklopa njegovih del. Prvi je bil izbor del iz serije Huang Shan, Prestolnica nebes, drugi pa izbor najbolj znanih avtorjevih dokumentarnih črno belih fotografij, od mladenke, ki se je na demonstracijah proti vojni v Vietnamu […]

Marc Riboud
Izbrani pogledi

Marc Riboud, Izbrani poglediPred osmimi leti, ob začetku našega sodelovanja z Marcom Riboudjem, smo v galeriji predstavili dva sklopa njegovih del. Prvi je bil izbor del iz serije Huang Shan, Prestolnica nebes, drugi pa izbor najbolj znanih avtorjevih dokumentarnih črno belih fotografij, od mladenke, ki se je na demonstracijah proti vojni v Vietnamu postavila  z rožo v rokah nasproti do zob oboroženim policistom, preko posnetkov  Kitajske iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ko je bil Riboud prvi zahodni fotograf, ki je po koncu druge svetovne vojne vstopil v to deželo vzhajajočega sonca, do, lahko rečemo, ponarodelih podob vsakdanjega življenja Indije, Afganistana in Kube.

Za tokratno razstavo smo skupaj z Marcovo ženo Catherine in asistentko Lorène  Durret nekaj že videnim fotografijam, kot je legendarni slikar z Eifflovega stolpa, dodali posnetke, ki jih še nismo razstavili. Kot večina razstav v Galeriji Fotografiji, je tudi ta prodajna, kar je ponovno lepa priložnost za ljubitelje kvalitetne črno bele fotografije.

Istočasno bo v Galeriji Jakopič pod kuratorstvom Marije Skočir na ogled skrbno pripravljen izbor fotografij Marca Ribouda z naslovom Čuječi popotnik. Zavedni fotograf.

Razstavo bo odprl g. Jean-Luc Goester, direktor Francoskega inštituta.Dobro uro kasneje, ob 20h vas vabimo tudi v Galerijo Jakopič na otvoritev pregledne fotografske razstave Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf. Kuratorka razstave je Marija Skočir. Razstavo bo odprla mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.

Marc Riboud

Pomoč pri realizaciji razstave: