Košarica

Novice

Galerija Fotografija na Kulturnem bazarju

By 12. 3. 2013 16 maja, 2019 No Comments
Galerija Fotografija na Kulturnem bazarju

Galerija Fotografija letos prvič na Kulturnem bazarju!

12. marec 2013, Cankarjev dom v Ljubljani, med 8. in 18. uro. Vabljeni!
http://www.kulturnibazar.si/domov/

Predstavljamo programe kulturno-umetnostne vzgoje v Galeriji Fotografiji.

Ira fotografira
Spremljajoči program vseh razstav, namenjeno otrokom med 4. in 12. letom starosti (didaktične igre in naloge za samostojen ogled razstave ali skupaj s starši)

Sobotne otroške delavnice
Tematske delavnice povezane z aktualno razstavo oz. drugimi fotografskimi temami prilagojene različnim starostnim skupinam.

Vodeni ogledi
– Voden ogled aktualne razstave
– Voden ogled s predstavitvijo delovanja galerije in predstavitev avtorjev, ki jih galerija zastopa…
Možnost priprave tematskih vodstev s poudarkom na predstavitvi slovenske zgodovine fotografije, avtorjev različnih generacij slovenskih fotografov, ki jih galerija tudi zastopa (Stojan Kerbler, Tihomir Pinter, Boris Gaberščik, Jane Štravs, Uroš Abram etc.)

Namenjeno vsem stopnjam, predvsem pa fotografskim srednjim in višjim ter visokim šolam

——————————————————————-

“Kulturno-umetnostna vzgoja je v zadnjih desetih letih pomembna tema v svetovnih, evropskih ter nacionalnih krogih, povezanih z vzgojo in izobraževanjem ter kulturo. Različne študije kažejo, da lahko s kulturno-umetnostno vzgojo pomembno prispevamo k motivaciji in ustvarjalnosti otrok in mladine ter tako razvijamo temelje za ustvarjalno in produktivno družbo. Strokovnjaki po svetu in pri nas prepoznavamo, da so izkušnje otrok in mladih s kakovostno kulturno-umetnostno vzgojo ključne za njihov celostni razvoj, zato je pomembno omogočiti jim spoznavanje različnih področij umetnosti in s tem različnih načinov izražanja in komuniciranja (z besedami, gibi, slikami, glasbo …).

Cilji Kulturnega bazarja:
–    predstaviti kakovostne projekte in programe, ki jih kulturne ustanove ponujajo za otroke in mladino;
–    spodbuditi in predstaviti možnosti za povezovanje in sodelovanje (partnerstvo) kulturnih ustanov z vrtci in šolami ter tudi partnerstva med kulturnimi ustanovami;
–    okrepiti zavest o pomenu kulturno-umetnostne vzgoje v vzgoji in izobraževanju ter širši družbi;
–    seznaniti s pozitivnimi vplivi kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje na otroke in mladino oziroma na vrtec in šolo.
–     spodbuditi kreativnost  in kreativna partnerstva na področju kulture in izobraževanja

Kulturni bazar je zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za vse, ki se v vrtcih ter osnovnih in srednjih šolah ukvarjajo s kulturno-umetnostno vzgojo otrok, učencev in dijakov, od leta 2011 pa k obisku vabi vse, ki jih kultura zanima, zlasti otroke in mlade ter njihove starše. Več o tem v Razlogih za udeležbo …

Vir: http://www.kulturnibazar.si/o-bazarju/