Košarica

Pretekle razstave

Frederic Fontenoy: Inside

By 10. 12. 2013 12 maja, 2019 No Comments

Frederic Fontenoy
Inside

10.12.2013 – 18.01.2014
19.00

Uro pred odprtjem, ob 18. uri, nas bo po razstavi popeljal Frédéric Fontenoy, avtor razstave. Fotografska praksa v tradiciji Georgesa Bataille-a, Pierra Molinier-a in Luisa Buñuela raziskuje željo. Drzne si rokodelsko uporabiti domišljijo in se potopiti v svojeglave mizanscene.

Frederic Fontenoy
Inside

RAZSTAVA JE PODALJŠANA DO 25. JANUARJA 2014

Uro pred odprtjem, ob 18. uri, nas bo po razstavi popeljal Frédéric Fontenoy, avtor razstave.

Fotografska praksa v tradiciji Georgesa Bataille-a, Pierra Molinier-a in Luisa Buñuela raziskuje željo. Drzne si rokodelsko uporabiti domišljijo in se potopiti v svojeglave mizanscene.
Fontenoyevo delo je o vseh mogočih načinih razstavljanja telesa, o fantaziranju in fetišiziratišiziranju. Velikoformatne, analogne parodije z natančno umerjenimi scenografijami, brez retuše in z eno in edino sceno – sobo.
Podobe so polne referenc in duhov, kakor časopis Opus (L’oeuvre), ki visi preko impresivne riti. Fontenoyeva vizija je ironična.
Za fotografa igranje vlog na »slikah« pomeni izkusiti lastno telo v prostoru; odvija se dinamična izmenjava z modeli, ki vse po vrsti sodelujejo v igri in sodelujejo polno in z radostjo. Od poziranja do pritiskanja na sprožilec. Istočasno je fotograf tisti, ki gleda in tisti, ki je opazovan. V igri na meji med realnostjo in fikcijo ni resnično perverzen. Ustvarja osebno mitologijo s široko razvejanimi poganjki.

Povzeto po Léi Bismuth

Frederic Fontenoy

Pomoč pri realizaciji razstave: