Košarica

Pretekle delavnice

FOTO DELAVNICA – UMETNOST EDITIRANJA

By 7. 7. 2018 11 junija, 2019 No Comments

Manca Juvan
FOTO DELAVNICA - UMETNOST EDITIRANJA

11.09.2018
2 dni / 12h
130
10

Vabljeni na delavnico s priznano slovensko fotografinjo Manco Juvan, kjer boste imeli priložnost, da predstavite svojo serijo fotografij nekomu, ki se že leta ukvarja s pripovedovanjem zgodb skozi fotografski medij in še posebej ceni ta kreativni proces. Urejanje in izbiranje svojih fotografij je Ahilova peta fotografa, naj si bo zato, ker je sam v zgodbo preveč emotivno vpleten ali morda zato, ker je nekje v procesu izgubil cilj in s tem fokus pripovedi. Na omenjeni intenzivni delavnici bomo v majhni skupini največ sedmih udeležencev..
Več infoPrijava

Vabljeni na delavnico s priznano slovensko fotografinjo Manco Juvan, kjer boste imeli priložnost, da predstavite svojo serijo fotografij nekomu, ki se že leta ukvarja s pripovedovanjem zgodb skozi fotografski medij in še posebej ceni ta kreativni proces.

Urejanje in izbiranje svojih fotografij je Ahilova peta fotografa, naj si bo zato, ker je sam v zgodbo preveč emotivno vpleten ali morda zato, ker je nekje v procesu izgubil cilj in s tem fokus pripovedi.
Na omenjeni intenzivni delavnici bomo v majhni skupini največ sedmih udeležencev raziskovali številne vidike kako fotografije združiti v povezano in konsistentno celoto. Pogledali bomo vaše najboljše fotografije, narejene na eno temo (do 50 fotografij na udeleženca) in vam pomagali izločiti šibkejše in ponovljive fotografije, zato da bi kar najbolj učinkovito povedali zgodbo. Prav tako bomo govorili o pomenu zaporedja in o ritmu ter o editiranju za različne vrste prezentacij (projekcija, multimedija, knjiga, razstava, časopisna/revijalna reportaža,…) V procesu bomo izvedeli več o pristopu fotografa, kadriranju, namenih in zmožnostih, da iz toka življenja poskusimo izluščiti njegovo bistvo.

Delavnica je namenjena profesionalnim fotografom in navdušencem, ki menijo, da imajo kaj povedati in tako s svojimi projekti prispevati k fotografski razpravi.

O prejšnjih delavnicah več na povezavi: http://fotozmancojuvan.blogspot.com/

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.