Košarica

Pretekle delavnice

FOTO DELAVNICA – SPOROČILNA MOČ FOTOGRAFIJE

By 7. 7. 2018 11 junija, 2019 No Comments

Manca Juvan
FOTO DELAVNICA - SPOROČILNA MOČ FOTOGRAFIJE

27.09.2018
2 dni / 12h
150 eur / DDV vključen
10

Tečaj je namenjen vsem, ki se že ukvarjate s fotografijo, kot tudi tistim, ki bi se z njo želeli, pa do sedaj še niste imeli priložnosti. Vizualne podobe, ki so ustvarjene bodisi za spomin bodisi zato, da prenašajo druga specifična sporočila, nas obdajajo z vseh strani – v časopisih in revijah, galerijah in muzejih, na internetu in v knjigah, v oglasih… Vprašanje, ki si ga bomo na tečaju vedno znova zastavljali bo: Kaj nam fotografija sporoča?
Več infoPrijava

Tečaj je namenjen vsem, ki se že ukvarjate s fotografijo, kot tudi tistim, ki bi se z njo želeli, pa do sedaj še niste imeli priložnosti. Vizualne podobe, ki so ustvarjene bodisi za spomin bodisi zato, da prenašajo druga specifična sporočila, nas obdajajo z vseh strani – v časopisih in revijah, galerijah in muzejih, na internetu in v knjigah, v oglasih… Vprašanje, ki si ga bomo na tečaju vedno znova zastavljali bo: Kaj nam fotografija sporoča?
Odgovor nanj bomo iskali na podlagi različnih fotografij, v diskusijah o estetiki in tehniki, kar vam bo nudilo podlago za to, da boste pričeli sami »obvladovati« nastajanje podobe in ne obratno. Preko teorije in prakse boste tako vstopili v svet fotografije, zato da boste videli, kako je svet videti fotografiran.

Datum: četrtek, 27.9., petek, 28.9., med 17-21h v prostorih Galerije Fotografije v Ljubljani in na terenu v soboto, 29.9.2018, med 9-13h.

Tečaj bo izveden v primeru zadostnega števila prijav.
Tečaj vsebuje 12 ur in zajema predavanja in praktični del.

Predmetnik:
Četrtek, 27.9. 2018 / 4 ure
Predstavitev mentorice in udeležencev (skozi fotografijo in besedo; vsak udeleženec naj s seboj prinese do pet svojih najljubših fotografij); uvod v estetiko in »branje« fotografij.
Petek, 28.9. 2018 / 4 ure
Pregled fotografij različnih žanrov, diskusije o estetiki, kompoziciji, kadriranju, perspektivi… in vplivov le-teh na sporočilnost fotografije;
pogovor o etiki fotografiranja; pregled osnov fotografske tehnike (čas, zaslonka, objektivi, ISO, WB, osnovne funkcije na foto aparatu, uporaba bliskavice…)
Sobota, 29.9. 2018 / 4 ure
Fotografiranje na terenu/Ljubljana 9.00 – 13.00 – Teme po dogovoru.

Za udeležbo na tečaju potrebujete v osnovi:
– zanimanje za fotografijo
– fotografski aparat (digitalni)

O prejšnjih delavnicah več na povezavi: http://fotozmancojuvan.blogspot.com/

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.