Košarica

Dražbe

Dobrodelna dražba fotografij 4. natečaja za naj fotografijo revije National Geographic Junior

By 11. 10. 2008 27 aprila, 2019 No Comments
Dobrodelna dražba fotografij 4. natečaja za naj fotografijo revije National Geographic Junior

22.10.2008

Ker so se mladim fotografom revije National Geographic Junior letos pridružili njihovi starejši kolegi se je razstava letos prvič preselila iz Galerije Fotografije v Slovenski etnografski muzej.

Ob zaključku razstave bomo tako kot vsa leta do sedaj, organizirali dobrodelno dražbo razstavljenih in nagrajenih fotografijin zbrani denar namenili Ultrazvočnemu društvu za nakup računalniško podprtega kardiotokografa za spremljanje srčnega utripa še nerojenih otrok, katerih zdravje je ogroženo.

Pravijo, da je porod najtežje potovanje v življenju. Če sta plod in nosečnica zdrava, je potovanje varno, prijetno in v užitek obema – in seveda njunim najbližjim. Vendar pa je na tej poti lahko veliko preprek in varnost je ogrožena. Zato nosečnicam, porodnicam in njihovim še nerojenim otrokom stojijo ob strani predane babice in zdravniki porodničarji. Njihovo znanje je neprecenljivo, pa vendar ni dovolj. Zlasti pri tistih, kjer ne gre vse gladko, potrebujejo pomoč sodobnih medicinskih naprav, s katerimi ocenjujejo zdravstveno stanje svojih varovancev. V Porodnišnici Ljubljana, kjer zdravijo najbolj ogrožene in bolne nosečnice in novorojenčke iz cele Slovenije, si za še bolj kvalitetno delo želijo napravo za spremljanje plodovega srčnega utripa med porodom. Želijo si računalniško podprt kardiotokograf, napravo, ki še bolj objektivno kot običajni kardiotokografi, pomaga pri oceni plodove kondicije. Naprava pa je zelo draga in ni v planu nabav iz rednih sredstev…

Dražbo bo, kot vsa leta do sedaj, vodil gospod MITJA MERŠOL.