Košarica

Pretekle razstave

Diego Andrés Gómez

By 8. 10. 2007 14 maja, 2019 No Comments

Diego Andrés Gómez

8.10.2007 – 31.10.2007
20h

Razstava predstavlja ožji izbor del Diega Andrésa Gómeza, fotografa, rojenega 1961 v Buenos Airesu, študenta AGRFT, fotoreporterja tednika Mladina in soustanovitelja fotografskega studija Manjana. Diego je umrl v Ljubljani 2005. Kustosinja razstave je Sonja Lebedinec. Razstava je razdeljena v tri tematske sklope. Prvi predstavlja reportažo ubežnikov iz vojnih področji na varna ozemlja (črno-beli originali, 50×60 cm), posneto poleti 1992. Fotografije izražajo veliko družbeno sporočilnost in so tehnično dovršene.

Diego Andrés Gómez

Razstava predstavlja ožji izbor del Diega Andrésa Gómeza, fotografa, rojenega 1961 v Buenos Airesu, študenta AGRFT, fotoreporterja tednika Mladina in soustanovitelja fotografskega studija Manjana. Diego je umrl v Ljubljani 2005. Kustosinja razstave je Sonja Lebedinec. Razstava je razdeljena v tri tematske sklope. Prvi predstavlja reportažo ubežnikov iz vojnih področji na varna ozemlja (črno-beli originali, 50×60 cm), posneto poleti 1992. Fotografije izražajo veliko družbeno sporočilnost in so tehnično dovršene. Drugi predstavlja fotografije posnete med vojnami na področju bivše Jugoslavije. Nekatere so bile objavljene v knjigi Deset dni vojne za Slovenijo in na razstavah v Novem Sadu, Berlinu in Buenos Airesu. Tretji sklop fotografij pa bo projeciran na steno galerije kot sosledje diapozitivov in obsega fotografsko gradivo spremljajoče fotografove monografije.

Ob razstavi bo torej predstavljena tudi knjiga Diego Andrés Gómez, ki je zasnovana kot prelet skozi življenje in delo fotografa. Knjigo so uredili Boštjan Botas Kenda, Sonja Lebedinec in Meta Krese. Besedila v knjigi pa so prispevali Maja Weiss, Sonja Lebedinec, Lora Power, Ali Žerdin, Boris Čibej, dr. Silvo Devetak, Jože Suhadolnik, Ervin Hladnik Milharčič, Uroš Hočevar in dr. Primož Lampič.
Celotni izkupiček prodaje knjige je namenjen sinovoma Tiagu in Titu.

Projekt je podprla Mestna občina Ljubljana.

Diego Andrés Gómez

Pomoč pri realizaciji razstave: