Košarica

Novice

Fotografske delavnice v Galeriji Fotografiji 2019

By 9. 1. 2019 27 aprila, 2019 No Comments
Fotografske delavnice v Galeriji Fotografiji 2019

Vabimo vas, da se prijavite na fotografske delavnice, ki jih s priznanimi slovenskimi fotografi organiziramo v Galeriji Fotografiji.*

Prijave sprejemamo na:

tel.: +386 (1) 25 11 529
e-pošta: info@galerijafotografija.si

V primeru prijave na dve delavnici vam na drugo nudimo 10% popust.

Program

FEBRUAR

16. 2.  Starogram in kemogram, Janez Bogataj(25 eur; prijave do 13. 2.)

S tehniko starogram, pod mentorstvom prvega slovenskega fotografskega pedagoga Vlastje Simončiča, je Janez Bogataj spoznal fotografijo ter kompozicijske principe, ki so zelo pomembni za to, da bo fotografija očesu ponudila punctum. Pri starogramu gre za risanje na fotografski papir, ki ponudi tiste prvobitne magične trenutke, ko se na fotografskem papirju izriše črno-bela podoba. Delavnica bo potovanje v času, v dobo analogne fotografije.

MAREC

9. 3. Starogram in kemogram, Janez Bogataj(25 eur; prijave do 6. 3.)

21. – 23. 3. Sporočilna moč fotografije, Manca Juvan(150 eur; prijave do 14. 3.)

Tečaj je namenjen vsem, ki se že ukvarjate s fotografijo, kot tudi tistim, ki bi se z njo želeli, pa do sedaj še niste imeli priložnosti.
Vizualne podobe, ki so ustvarjene bodisi za spomin bodisi zato, da prenašajo druga specifična sporočila, nas obdajajo z vseh strani – v časopisih in revijah, galerijah in muzejih, na internetu in v knjigah, v oglasih… Vprašanje, ki si ga bomo na tečaju vedno znova zastavljali bo: Kaj nam fotografija sporoča?
Odgovor nanj bomo iskali na podlagi različnih fotografij, v diskusijah o estetiki in tehniki, kar vam bo nudilo podlago za to, da boste pričeli sami »obvladovati« nastajanje podobe in ne obratno. Preko teorije in prakse boste tako vstopili v svet fotografije, zato da boste videli, kako je svet videti fotografiran.

29. – 30. 3. Umetnost editiranja, Manca Juvan(130 eur; prijave do 22. 3.)

Vabljeni na delavnico s priznano slovensko fotografinjo Manco Juvan, kjer boste imeli priložnost, da predstavite svojo serijo fotografij nekomu, ki se že leta ukvarja s pripovedovanjem zgodb skozi fotografski medij in še posebej ceni ta kreativni proces.
Urejanje in izbiranje svojih fotografij je Ahilova peta fotografa, naj si bo zato, ker je sam v zgodbo preveč emotivno vpleten ali morda zato, ker je nekje v procesu izgubil cilj in s tem fokus pripovedi.
Na omenjeni intenzivni delavnici bomo v majhni skupini največ sedmih udeležencev raziskovali številne vidike kako fotografije združiti v povezano in konsistentno celoto. Pogledali bomo vaše najboljše fotografije, narejene na eno temo (do 50 fotografij na udeleženca) in vam pomagali izločiti šibkejše in ponovljive fotografije, zato da bi kar najbolj učinkovito povedali zgodbo. Prav tako bomo govorili o pomenu zaporedja in o ritmu ter o editiranju za različne vrste prezentacij (projekcija, multimedija, knjiga, razstava, časopisna/revijalna reportaža,…)  V procesu bomo izvedeli več o pristopu fotografa, kadriranju, namenih in zmožnostih, da iz toka življenja poskusimo izluščiti njegovo bistvo.
Delavnica je namenjena profesionalnim fotografom in navdušencem, ki menijo, da imajo kaj povedati in tako s svojimi projekti prispevati k fotografski razpravi.

APRIL

13. 4. Starogram in kemogram, Janez Bogataj(25 eur; prijave do 10. 4.)

MAJ

11. 5. Starogram in kemogram, Janez Bogataj(25 eur; prijave do 8. 5.)

30. 5. – 1. 6. Delavnica Ulična fotografija, Manca Juvan(150 eur; prijave do 23. 5.)

 

*UDELEŽBA IN ODPOVED

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.