Košarica

Pretekle delavnice

TVOJA FOTOGRAFSKA IDENTITETA!

By 18. 9. 2013 16 maja, 2019 No Comments

Diana Lui
TVOJA FOTOGRAFSKA IDENTITETA!

29.11.2013
3 dni
180
10

Kot pove že naslov, bo tema delavnice poučevanje branja in interpretacije podob pa tudi konstruiranja zaključenih (koherentnih) fotografskih serij za specifične fotografske projekte in potrebe, tako novih udeležencev kot povratnikov. Udeleženci se bodo naučili svoje podobe umestiti v vizualni kontekst glede na tematiko ali glede na historični razvoj fotografije ter glede na svet profesionalne fotografije ( tisk, agencije, galerije, knjižno založništvo, izobraževanje etc.) ali osebnih / umetniških raziskav v fotografiji. Med samo delavnico bo k
Več infoPrijava

Še nekaj prostih mest na delavnici namenjeni vsem tistim, ki radi fotografirate in se obenem zavedate, kako pomemben je izbor fotografij pri kakršnikoli prezentaciji le teh. Naj bo to razstava, portfolio, album, ki ga boste pokazali prijateljem, knjiga ali projekcija… Izbor fotografij, ki bo jasno in nedvoumno povedal točno to, kar ste želeli, ni nekaj, kar opravimo z levo roko. Pomembno je znanje branja fotografij, postavljanja v kontekste in moč čustvene distance. Vse to je tudi tema tridnevne delavnice konec naslednjega tedna z res izkušeno predavateljico, ki ima za seboj že več kot desetletje izvajanja tovrstnih delavnic, Diano Lui.
29., 30. november in 1. december 2013

FOTOGRAFSKA DELAVNICA Z DIANO LUI

Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo razvijati v nove fotografske smeri, s svojimi fotografskimi projekti stopiti na novo pot, izboljšati fotografski portfolio ter povečati svoje znanje o fotografskih podobah.

Vodi: Diana Lui, mednarodno delujoča umetnica in fotografinja s petnajst letnimi izkušnjami na področju vodenja fotografskih delavnic po vsem svetu (Les Recontres d’Arles etc.)

Program:
Kot pove že naslov,  bo tema delavnice poučevanje branja in interpretacije podob pa tudi konstruiranja zaključenih (koherentnih) fotografskih serij za specifične fotografske projekte in potrebe, tako novih udeležencev kot povratnikov.
Udeleženci se bodo naučili svoje podobe umestiti v vizualni kontekst glede na tematiko ali glede na historični razvoj fotografije ter glede na svet profesionalne fotografije ( tisk, agencije, galerije, knjižno založništvo, izobraževanje etc.) ali osebnih / umetniških raziskav v fotografiji. Med samo delavnico bo kot vizualna in konceptualna referenca za spoznavanje z analizo podob  ter fotografijo v umetnostno- zgodovinskem kontekstu uporabljen izčrpen seznam fotografov in umetnikov.

Fotografiranje na delavnici:
Vsi , ki bi v okviru delavnice želeli fotografirati, se boste o svojem fotografskem projektu  pogovorili z Diano Lui prvi dan delavnice.  Pomagala vam bo razčleniti vašo idejo in vam svetovala kako k projektu pristopiti tako tehnično kot idejno. V drugem in tretjem dnevu delavnice, boste skupaj z Diano Lui pregledali nastale fotografije in jih skupaj uredili v koherentno fotografsko serijo. Gre za vikend delavnico, zato bodo pogoji za fotografiranje zahtevni (kratek čas, intenzivnost) in priporočljivo je, da je vaša ideja izoblikovana ter da ste na tehnične pogoje fotografiranja že pripravljeni (modeli, pripomočki, luči, lokacije etc.).

Za povratnike
Tisti, ki se na Dianino delavnico vračate, boste nadaljevali z razvijanjem svojega fotografskega dela na temelju novih podob, ki ste jih ustvarili v zadnjih mesecih.
Seveda pa lahko tako povratniki kot novi udeleženci prinesete tudi projekte, ki so leta, pozabljeni, v zaprašeni škatli s fotografijami ali na kakšnem od spominskih diskov čakali, da jih nekdo spravi v fotografsko serijo z glavo in repom.

Namenjena: profesionalnim fotografom in umetnikom, študentom fotografije in umetnosti, strastnim fotografskim začetnikom, ki stremijo po znanju o fotografiji in umetnosti

Udeleženci morajo na prvi dan delavnice s seboj imeti:
– 40-80 fotografij na osebo ali prenosni računalnik z izbranimi fotografijami ali svoj portfolijo ali izdane knjige, osnutek za fotografsko knjigo ali knjigo umetnika
– lahko si pomagate tudi s diktafonom , prenosnikom etc. za snemanje pomembnih diskusij na delavnici
-prenosni računalnik

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Cena: 180 eur + 22% DDV (220,00 eur)
10% popust za študente, upokojence in tiste, ki se delavnice ponovno
udeležujete: 198,00 eur

Petek, 29. 11. 2013: 17h – 21h
Sobota, 30. 11. 2013: 9h30 – 19h
(odmor za kosilo 12h30 – 14h)
Nedelja: 1. 12. 2013:  9h30 – 19h
(odmor za kosilo 12h30 – 14h)

 

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.