Košarica

Sejmi

Art Paris Art Fair 2013

By 12. 3. 2013 14 maja, 2019 No Comments
Art Paris Art Fair
Art Paris Art Fair

Datum:  28. marec – 1. april 2013
Grand Palais, Pariz

Slovenski avtorji z Galerijo fotografijo na sejmu sodobne umetnosti Art Paris Art Fair: Jane Štravs, Roberto Kusterle, Matej Andraž Vogrinčič

Art Paris Art Fair, sejem sodobne umetnosti, se bo tudi letos odvijal na Elizejskih poljanah v prestižni Grand Palais v Parizu. Na sejmu bo sodelovalo 140 galerij iz 21 držav. 61 galerij se bo na sejmu predstavilo prvič, med njimi tudi Galerija Fotografija. Letošnji izbor razstavljalcev prinaša še večjo mednarodno zastopanost, posebno pozornost sejma, ki se predstavlja kot sejem s fokusom na umetniško dogajanje na vzhodu (centralna in vzhodna Evropa, bližnji vzhod in Azija), pa bo letos požela ruska umetnost.

Galerija Fotografija na sejmu predstavlja tri slovenske avtorje:

Roberto Kusterle se bo predstavil z najnovejšo serijo črno-belih fotografij iz serije Znamenja metembioze (2012). Avtorja zanima raziskovanje prezentacije človeka in njegove povezanosti z naravo. S podobami ustvarja svet kjer se ločnice med sanjami in realnostjo, človekom in živaljo stopijo v tesno sožitje, ki vitalno energijo preoblikuje v etične napetosti.

Jane Štravs je v ciklu Dahab za poetično lepe podobe beduinske ribiške vasice na jugovzhodni obali sinajskega polotoka na ogled postavil tudi kulturne kontradikcije, družbene hierarhije in razmerja moči, tri glavne poante njegovega fotografskega razmišljanja.

Matej Andraž Vogrinčič v svojih prostorskih postavitvah (site-specific work) tako v urbanem kot naravnem okolju, vedno izhaja iz kraja, lokalne zgodovine in tradicije. Tokrat se predstavlja z novimi deli, nastalimi v letu 2012. V majhni vasici Sveče (Suetschach) na avstrijskem Koroškem je v tipični stari hiši s črno kuhinjo s svojim posegom poudaril tradicionalne prvine in simboliko prostora. Drug projekt, Impilabile, je nastal v okviru EPK v mariborskem vodnem stolpu, in se dotika tematik, povezanih z vodo.

Obiščite nas na Art paris
(Art Fair, Grand Palais, Avenue Winston Churchill, 75008 Paris)
Booth A1

www.artparis.fr/en