Košarica

Pretekle razstave

Bryan Adams: Portfolio

By 28. 11. 2006 14 maja, 2019 No Comments

Bryan Adams
Portfolio

28.11.2006 – 7.01.2007
20h

V torek, 28. novembra 2006, se v Mestnem muzeju začne razstava fotografij slavnega kanadskega glasbenika Bryana Adamsa, zadnjih nekaj let tudi odličnega fotografa. Na razstavi, ki je po svetu znana pod imenom Portfolio, si bodo ljubitelji fotografije lahko ogledali 30 portretov znanih oseb v različnih življenjskih situacijah.

Bryan Adams
Portfolio

Organizacija razstave: Galerija Fotografija, skupina Futura in Artizana

V torek, 28. novembra 2006, se v Mestnem muzeju začne razstava fotografij slavnega kanadskega glasbenika Bryana Adamsa, zadnjih nekaj let tudi odličnega fotografa. Na razstavi, ki je po svetu znana pod imenom Portfolio, si bodo ljubitelji fotografije lahko ogledali 30 portretov znanih oseb v različnih življenjskih situacijah.

Bryan Adams je fotografije zbral v treh knjigah, zadnja z naslovom American Women bo prvič v Sloveniji naprodaj tudi na razstavi. V knjigi, ki je nastala v sodelovanju Bryana Adamsa in Calvina Kleina, so objavljeni portreti vplivnih ameriških žensk. Prav tako bo naprodaj tudi katalog razstavljenih fotografij, ki ga je oblikoval Žare Kerin in založila Galerija Fotografija.

Med 30 portreti, ki bodo razstavljeni na ljubljanski razstavi, si bodo obiskovalci lahko ogledali portrete Phila Collinsa, Mickeyja Rourka, Raya Charlesa, Pamele Anderson, Victorie Beckham, Morrissey, Seana Penna, Tommyja Leeja, Keitha Richardsa, Papeža Janeza Pavla II, britanskega premiera Tonyja Blaira in mnogih drugih. Na razstavi bodo na ogled tudi fotografije njegove družine in prijateljev.

Knjiga Adamsovih portretov vplivnih ameriških žensk American Women je nastala v tesnem sodelovanju z modno hišo Calvin Klein in vsebuje portrete žensk, kot so Hillary Rodham Clinton, Katie Couric, Jeniffer Aniston, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Hilary Swank, Serena Williams, Lindsay Lohan, Christie Brinkley, Sarah Jessica Parker, Eartha Kitt, Aerin Lauder, Marlo Thomas, Nan Kempner, Paula Zahn, Cindy Crawford, Alice Sebold, Amber Valletta, Katie Holmes, Eve Ensler, Lauren Hutto in mnogih drugih, ki jih je Adams izbral med ameriškimi znanimi igralkami, glasbenicami, novinarkami, umetnicami, podjetnicami in športnicami. Adams jih je kot vzhajajoča zvezda na področju fotografije uspel na prisrčen in hkrati glamurozen način ujeti v objektiv. Povezovalna tema serije fotografij ameriških žensk je njihova odličnost na svojem področju.

Pokrovitelji razstave so: RIKO, SIMOBIL, TOYOTA, MESTNI MUZEJ, KAVAL GROUP, DOMAČA PEKA, VOLKSBANK, MAPLE LEAF, VIATOR-VEKTOR

Razstavo si lahko ogledate vsak dan razen ponedeljka od 28. novembra 2006 do 7. januarja 2007 med 10. in 18. uro v Mestnem muzeju, Gosposka ulica 15, Ljubljana. Vstopnina je 500 SIT in znižana 300 SIT.

Bryan Adams

Zelo izrazito razvija nekomercialno fotografijo s fotografiranjem svojih glasbenih in filmskih kolegov. Njegova trenutna razstava imenovana ‘Portfolio’, ki si jo je bilo mogoče na zadnje ogledati v Rimu, v muzeju Il Tempio di Adriano, meseca julija in avgusta, vsebuje okoli 33 fotografij, ki obsegajo več tem. V njih so v raznih življenjskih situacijah vpleteni zvezdniki kot: Phil Collins, Mickey Rourke, Ray Charles, Pamela Anderson, Victoria Beckham, Morrissey, Sean Penn, Tommy Lee, Keith Richards, Papež Janez Pavel II, britanski premier Tony Blair, in fotografije njegove družine ter prijateljev.

Marca 2006 je prejel posebno nagrado za niz fotografij igralca Mickeyja Rourka, ki jo vsako leto podeljuje German Lead Awards v Hamburgu. Nagrajene fotografije so tudi del zbirke ‘Portfolio.’

Adams je bil med drugim tudi uradni fotograf britanske kraljice ob njenem častnem zlatem jubileju, njegovo fotografijo pa so uporabili za uradno poštno znamko.

Fotografiral je znane ženske v Veliki Britaniji in Kanadi, predvsem iz sveta mode, politike, zabavne industrije, filma in iz sveta športa.

Denar od prodaje njegovih fotografskih knjig pa gre v dobrodelne namene za boj proti raku na dojkah.

Bryan Adams, je britanski državljan, vendar po rodu Kanadčan. Približno 20 let živi, ustvarja in deluje v Veliki Britaniji, natančneje v Londonu, kjer je predstavil nekaj fotografskih del ter svojo slovito knjigo ženskih portretov American Women, ki jo je ustvaril skupaj z modnim oblikovalcem Calvinom Kleinom.

Obenem pa je Bryan Adams založnik revije ZOO, ki velja za vodilno nemško avantgardno revijo na področju mode in fotografije.

Revija zajema tako avantgardno evropsko kreativno dogajanje, kot predstavitev še neuveljavljenih mladih kreativnih talentov na področju modnega oblikovanja in na področju fotografije. Bryan Adams je poleg svetovne glasbene kariere na trgu vse bolj prisoten kot priljubljeni modni in umetniški fotograf. S svojim izrazitim fotografskim slogom je sodeloval v oglaševalskih kampanjah nekaterih modnih oblikovalcev kot so: John Richmond, Joop, Elle McPherson Beauty itn.

Ob tej priliki je Galerija Fotografija založila tudi katalog razstave, ki ga je oblikoval Žare Kerin. Knjiga American Woman in katalog razstave bosta tudi naprodaj.

Pomoč pri realizaciji razstave: