Sporočilna moč fotografije – Manca Juvan

Tečaj je namenjen vsem, ki se že ukvarjate s fotografijo, kot tudi tistim, ki bi se z njo želeli, pa do sedaj še niste imeli priložnosti.

Vizualne podobe, ki so ustvarjene bodisi za spomin bodisi zato, da prenašajo druga specifična sporočila, nas obdajajo z vseh strani – v časopisih in revijah, galerijah in muzejih, na internetu in v knjigah, v oglasih… Vprašanje, ki si ga bomo na tečaju vedno znova zastavljali bo: Kaj nam fotografija sporoča?

Odgovor nanj bomo iskali na podlagi različnih fotografij, v diskusijah o estetiki in tehniki, kar vam bo nudilo podlago za to, da boste pričeli sami “obvladovati” nastajanje podobe in ne obratno. Preko teorije in prakse boste tako vstopili v svet fotografije, zato da boste videli, kako je svet videti fotografiran.

Delavnica bo izvedena med 21. in 23. 3. v prostorih Galerije Fotografije v Ljubljani in na terenu.

Trajanje: 12h, predavanja + praktični del
Cena delavnice: 150 eur
Max. št. udeležencev: 10

Prijave na: info@galerijafotografija.si ali 01 25 11 529

Za udeležbo na tečaju potrebujete:
– zanimanje za fotografijo
– fotografski aparat (digitalni)

Predmetnik:

Četrtek, 21.3. 2019 / 4 ure
Predstavitev mentorice in udeležencev (skozi fotografijo in besedo; vsak udeleženec naj s seboj prinese do pet svojih najljubših fotografij); uvod v estetiko in “branje” fotografij.

Petek, 22.3. 2019 / 4 ure
Pregled fotografij različnih žanrov, diskusije o estetiki, kompoziciji, kadriranju, perspektivi… in vplivov le-teh na sporočilnost fotografije;
pogovor o etiki fotografiranja; pregled osnov fotografske tehnike (čas, zaslonka, objektivi, ISO, WB, osnovne funkcije na foto aparatu, uporaba bliskavice…)

Sobota, 23.3. 2019 / 4 ure
Fotografiranje na terenu/Ljubljana 9.00 – 13.00 – Teme po dogovoru.

UDELEŽBA IN ODPOVED

Udeležba na delavnici se lahko odpove ali zamenja za udeležbo na kateri drugi naši delavnici do enega tedna (7 dni) pred začetkom delavnice. Odpoved v zadnjem tednu ni možna, razen v primeru zdravniško potrjenih zdravstvenih težav. Vračilo denarja ni možno. Lahko pa vplačilo unovčite pri nakupu kateregakoli artikla v galeriji in knjigarni ali ga zamenjate za darilni bon.

Ob nezmožnosti udeležbe na delavnici je možen enkratni prenos delavniškega dobropisa na naslednji razpisani termin delavnice. V primeru neskladja med cenama delavnic je udeleženec primoran plačati razliko.

2019 © GALERIJA FOTOGRAFIJA