FOTO DELAVNICA – UVOD V ULIČNO FOTOGRAFIJO Z MANCO JUVAN – 10.- 12. oktober 2018

FOTO DELAVNICA – UVOD V ULIČNO FOTOGRAFIJO Z MANCO JUVAN

10.- 12. oktober 2018

Na 3-dnevni intenzivni delavnici bomo raziskovali področje tako imenovane ulične fotografije. Da bi lažje razumeli pojem, bomo na našem prvem skupnem srečanju pričeli z razmislekom kaj ulična fotografija ni, in si ogledali delo nekaterih najboljših mojstrov ne tem področju.

Nadaljevali bomo s feedbackom primerkov vašega dosedanjega dela s področja (do 3 najboljše fotografije) in načrtovali naše delo na terenu, kjer bo naše osnovno vodilo v sozvočju s pristopom slavnega Elliota Erwitta, ki pravi, da je zanj fotografija “umetnost opazovanja pri čemer gre za to, da v običajnem okolju najdeš nekaj zanimivega… Spoznal sem, da ima malo opravka s tem kaj vidiš, ampak predvsem s tem kako to vidiš.”

Zadnji dan bomo posneto gradivo pregledali, izbrali najboljše fotografije in jih v prezentaciji tudi analizirali. Seveda lahko pričakujete, da bodo komentarji in diskusija ob tem šli dlje od običajnih “lep posnetek” in “s katerim fotoaparatom si to posnel”.

Delavnica bo polna proniciljivih napotkov, ki vam bodo pomagali kako narediti boljše – bolj pripovedne in vizualno atraktivne – ulične fotografije in tako postati boljši fotografi.

PRIJAVE SPREJEMAMO NA e-mail barbara.ceferin@galerijafotografija.si  
Za podrobnejše informacije lahko pokličete 041 664 357.

 

Predmetnik

1 DAN (4h)

prezentacija, predstavitev dosedanjega dela in feedback

2 DAN (4h)

teren s koristnimi praktičnimi napotki

3 DAN (4h)

editing, prezentacija, feedback

 

Za udeležbo na delavnici je potrebno:

– DIGITALNI FOTOAPARAT

– PRENOSNI RAČUNALNIK

 

MAKSIMALNO ŠTEVILO UDELEŽENCEV 12.

 

Cena: 150 eur (DDV vključen)

2019 © GALERIJA FOTOGRAFIJA